Omega 3 i dlaczego z ryb

W dziwnych czasach żyjemy. Chociażby ze względu na to, że jedzenie nas nie odżywia. i chcąc cieszyć się życiem w zdrowiu braki składników odżywczych musimy dostarczać z zewnątrz.

Dokładnie tak samo jest z kwasami tłuszczowymi Omega3.  Prawie wszyscy mamy ich niedobór. Dlaczego? Bo przez lata straszono ludzi tłuszczem, zalecano tłuszcze roślinne. A oleje i margaryny skutecznie wyparły dobre tłuszcze, które nam dała Natura. Stosunek kwasów Omega 3 do Omega 6 został skutecznie zachwiany na naszą niekorzyść. To z kolei przekłada się na różnego rodzaju choroby i wręcz epidemie.

Dlatego kwasy tłuszczowe Omega 3, głównie EPA i DHA stały się dziś absolutnie niezbędnym elementem naszej codziennej diety.

Naukowcy udowodnili, że kwasy Omega3 pochodzące z ryb są kilkukrotnie skuteczniejsze w zapobieganiu nowotworów w porównaniu do tych pochodzenia roślinnego. A niedobory tłuszczu rybiego są jedną z przyczyn epidemii nowotworów, z którą w dzisiejszych czasach mamy do czynienia.

Tłuszcze wspierają ochronę błon komórkowych tworząc płaszcz lipidowy co sprawia, że komórka właściwie funkcjonuje. Sama tego doświadczyłam, bo wystarczyło, że dobrze nasyciłam organizm między innymi Omega 3 i moja tarczyca zaczęła świetnie funkcjonować. I „naprawiła się” do tego stopnia, że bezpiecznie mogłam odstawić sztuczne hormony, które rujnowały moje zdrowie.

Zaprzyjaźniłam się z Omega 3 i lecytyną. i jest to przyjaźń na zawsze, bo wiem, że dzięki nim cieszę się życiem w zdrowiu.

Z resztą kwasy tłuszczowe Omega 3 mają nieoceniony wpływ na cały organizm. Gaszą one stany zapalne, odżywiają mózg, poprawiają koncentrację. Mają dobroczynny wpływ na serce chroniąc przed zawałami i miażdżycą. Omega 3 obniżają poziom trójglicerydów podnosząc jednocześnie poziom dobrego cholesterolu HDL. zmniejszają ryzyko zakrzepów żylnych, zmniejszają ryzyko wystąpienia tocznia, zwiększają sprawność stawów.

A skóra? Dobrze nasycona Omega 3 jest elastyczna, dobrze nawilżona, rozświetlona, bez wyprysków.

Ale najważniejszą sprawą jest jakość tych kwasów tłuszczowych. bo przecież chcemy sobie pomagać, a nie szkodzić.

Nasza pozyskiwana jest z polędwic rybich z ryb, które żyją w czystych wodach. Więc jest absolutnie bezpieczna i dla dorosłych i dla dzieci. Śmiało można ją rozgryźć, żeby sprawdzić jej smak świeżej ryby. Z resztą wszystkie nasze produkty polecam z czystym sercem. Bo są wysokiej jakości i są skuteczne w działaniu.

Jeżeli chcesz korzystać ze Słonecznych Produktów w cenach niższych o 28%, to zarejestruj się tutaj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.